COVID-19

F.E.T.C.H. Office

Artikelnummer: FETCH
Artikel 1 van 2
GRATIS

F.E.T.C.H. WORKOFFICE

Flexibel - Easy - Tasteful - Clean - Healthy

FETCH is door deskundigen van TASKoffice in 2018 ontwikkelde kapstok voor het inrichten van kantoren. Nu met COVID-19 is het meer dan wenselijk (delen van) FETCH toe te passen. Onze deskundigen kunnen dit voor u verzorgen.  meer informatie?       https://www.taskoffice.eu

 

FETCH maakt de werkplekken gezond door reductie van de hoeveelheid bacteriën en fijnstof door de verlichting passend te maken met de value-streams en ruimten ongelimiteerd aan te passen. 

FETCH gaat uit van de Ansi/HFES(100), BIFMA G1 om ergonomie en antropometrie naadloos in veel gebruikte systemen als Well Systemen te passen. In FETCH werken wij samen met mondiaal gerespecteerde fabrikanten met producten welke zich reeds hebben bewezen. 

FETCH creëert een gezonde werkomgeving. Het nastreven van een volledig circulaire inrichting waarbij afval waarde krijgt geeft een extra dimensie.

FETCH omgeving ontstaat door de juiste producten samen te voegen in een variatie van werkplekken en deze dusdanig op te stellen dat men onbewust wordt uitgedaagd tot bewegen. Net als het fitnessparcours in het park. In loops wordt dit parcours aangepast aan gebruikers en de value-streams waar ze in zitten.  FETCH is een gezond en iteratief afwisselend werkplekconcept, welke past bij de hedendaagse manier van werken en technische mogelijkheden. Een concept welke gezond is voor de beurs van alle deelnemers.

FETCH zorgt dat de gebruikers de continu veranderende value streams en nieuwe technologieën kunnen bijhouden en hierin kunnen uitblinken. De huidige werkplekken zijn hiervoor te algemeen en onvoldoende uitdagend voor geest en lichaam. Verder ontbreekt het vaak aan invloed van het individu op de omgeving. 

FETCH omgeving wordt het beste uitgelegd als een fitness parcours waar iedere “value-stream” staat voor een spiergroep en iedere werkomgeving wordt gevormd door spullen welke mensen herkennen als goed, plezierig, schoon, gezond en makkelijk in gebruik. 

F = FLEXIBEL 
Een flexibel kantoor wat past in deze moderne tijd en is voorbereid op de toekomst.

Als we naar onze thuis situatie kijken, hebben we niet maar één plek waar alle bezigheden worden uitgevoerd. Het is vanzelfsprekend dat we afwisselen. Eten doen we rechtop aan tafel, tv kijken we onderuit op een bank en een boek lezen we met opgetrokken knieën in een stoel met een lamp erbij. Op ons werk zitten we, veelal verplicht op een uniforme werkplek. We hebben niet de vrijheid om verschillende value-streams in een andere ruimte, setting en houding uit te voeren. Toch kun je de value-streams beter, fijner en sneller uitvoeren in een op deze specifieke stream afgestemde ruimte, setting en houding. Als keuzevrijheid wordt aangeboden dan zullen mensen zelf kiezen welke setting het beste past bij de taak. Ze zullen per dag meer afwisselen waardoor meer bewegen, een meer ontspannen houding hebben en uiteindelijk een betere prestatie leveren.  

Ons voorstel gaat uit van een flexibele werkomgeving, welke past in deze moderne tijd, is voorbereid op de toekomst en die plek biedt aan een diversiteit aan generaties en nationaliteiten.

E = EASY
Gebruik van producten die eenvoudig en intuïtief zijn in gebruik.

Huidige werkplekken worden wisselend en kort gebruikt. Al die knoppen van een bureaustoel en bureau’s die allerlei toeters en bellen hebben maken het alleen maar moeilijker om gebruikers zover te krijgen deze ook goed in te stellen. Ervaringen en onderzoek leren ons dat we de veelheid aan knoppen niet gebruiken met als gevolg dat we een verkeerde houding aannemen! Ondanks trainingen en werkplekadviezen stellen we ons bureau en stoel niet in als we morgen een andere werkplek hebben of in een andere stream zitten.

Ons voorstel bevat enkel eenvoudig te verstellen en intuïtief te gebruiken producten

T = TASTEFUL
Ogen, oren en de neus bepalen onze smaak bevindingen van de ruimte. 

Lichte kleuren, hygiënische uitstraling opgeruimd en netjes. Deze eigenschappen dagen uit om het de omgeving netjes te gebruiken en te respecteren. Dit bespaard op schoonmaak en onderhoud maar geeft ook meer plezier tijdens het werk. Als mensen worden gestimuleerd ergens te werken zal de opbrengst op die plek omhoog gaan.

Alles licht en ruimtelijk met het ook voor kleurrijke details

C = CLEAN
Delen van werkplekken en schone ruimte en middelen.

Werkplekken zijn echt vies en zitten vol bacteriën en virussen. De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) beweert zelfs dat een kwart van de werkplekken in Nederland niet hygiënisch zijn. Broodkruimels, koffieresten, huidschilfers etc. voeding micro-organismen en huisstofmijt. Elke keer als je op je stoel gaat zitten verspreiden bacteriën en fijn stof zich door de lucht en adem je ze in. Wist je dat op een gemiddeld toetsenbord meer bacteriën en virussen zitten dan op een doorsnee toiletbril? Etensresten verdwijnen tussen de toetsen en samen met haartjes en nagelvuil hoopt zich circa 2 gram vuil per maand op. Tel daarbij het feit dat 62 procent van de mannen en 40 procent van de vrouwen de handen niet wast na een toiletbezoek en het is voor te stellen dat een gedeeld toetsenbord een broedplaats is voor bacteriën. Geen prettige gedachte als je beseft dat je per jaar honderden uren op je toetsenbord tikt. Voor velen is Hygiëne een een reden kantoren te vermijden en werkplekken niet te willen delen. 

Het niet willen delen van een werkplek kost flexibiliteit waardoor productiviteit en opbrengsten per m2 verminderen.


H = HEALTHY
Sedentair gedrag beperken, langer leven en beter presteren.

Sedentair gedrag draagt in zeer grote mate bij aan de ontwikkeling van klachten. Pijn, beperkingen, burn-out, diabetes, ontwikkelingen van tumoren en hart en vaatziekten. Sedentair gedrag verminderen vraagt een gedragsverandering en red je niet met een fietsje aan het bureau of een flesje er op. Door algemene werkplekken ter vervangen door taakgerichte werkplekken stimuleren wij het wisselen van werkplekken en werkomgevingen. 

Alsof je een bootcamp houdt voor het uitvoeren van je taken, waarmee je lichaam traint en tegelijkertijd je prestaties optimaliseert. 

_________________________________________________________________________________

MILIEU

FETCH Niet alleen gezond voor ons lichaam maar ook gezond voor onze aarde.

We kennen allemaal het probleem van uitputting van de aarde. We scheiden allemaal ons afval als het uitkomt maar zien daar verder niet zoveel direct effect van. Dit geldt ook voor begrippen als “gezond werken”, “hogere prestaties” en “meer plezier tijdens het werk”. Voor bewustwording van sedentair gedrag en het open staan voor verandering is meer nodig dat een schone werkomgeving en de juiste producten. 

Bewustwording en herkennen van de problemen, door koppeling te maken met een reeds erkend probleem, maakt dat verandering eerder wordt ingezet. Zeker als aanpak makkelijk is en er direct effect wordt gezien.

Afval wordt producten. Producten worden geen afval.

FETCH producten voor plastics (HDPE (PP2)
In 2016 zijn wij een project gestart voor het vergroten van bewustwording bij kinderen als het gaat om het milieu. Naast een educatief programma bieden wij producten voor “waardeloos materiaal”. Deze, voornamelijk plastics, samen met oude bureaustoelen, maken wij in nieuwe producten.

FETCH de dop
Waar mogelijk worden producten gebruikt welke volledig uit gerecycled materiaal bestaan. Als kern projecteren wij het milieu systeem van de scholen op uw organisatie. Graag bedenken wij met u wat er ingezameld kan worden en welke producten er van te maken zijn.

FETCH minder CO2 uitstoot
Door stoelen en tafels te voorzien van verwarming en koeling is het mogelijk de temperatuur 1 graad minder te verwarmen (winter) en te koelen (zomer). Verlichting kan aan en uit naar behoefte en al gebruikt het door ons gebruikte LED minder dan bv Tl lampen. Minder branden is minder uitstoot! Maar ook door ons systeem van mensen meer op een beperkte ruimte te laten doen geeft besparingen in verwarmen / koelen, schoonmaak, bewegingen en zoizo minder grondstoffen per gebruiker.

 

© 2015 - 2024 Gezondkantoor.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel