Sorteer op
 • Snel leverbaar!

  Heel Holland werkt thuis
  Heel Holland werkt thuis
 • 10 Jaar garantie

  Sedus Black Dot bureaustoel
  Sedus Black Dot bureaustoel
  € 847,00
 • 10 Jaar garantie

  Sedus Se:Flex bureaustoel
  Sedus Se:Flex bureaustoel
  € 659,00
 • student / onderwijs

  Sedus Se:Motion
  Sedus Se:Motion
  € 335,00
 • Ook voor lange mensen

  Sedus mr. 24 bureaustoel
  Sedus mr. 24 bureaustoel
  € 1.761,00
 • Sedus Turn around high desk chair, zwart
  Sedus Turn around high desk chair, zwart
  € 838,00
 • Sedus Se:Fit kruk en stahulp
  Sedus Se:Fit kruk en stahulp
  € 199,00
 • Sedus Pro
  Sedus Pro
  € 499,00 € 299,00

Sedus Stoll AG

Sedus bestaat sinds 1871. Dan begint Albert Stoll I (1836-1897) samen met Max Klock als tweede vennoot in Waldshut de stoelenfabriek 'Stoll & Klock'. Nadat Klock in 1879 de firma verlaat, noemt het bedrijf zich 'Albert Stoll'.

Zo'n twee tot drie dozijn werknemers vervaardigen in dit bedrijf stoelen van gebogen hout. Waldshut biedt goede productieomstandigheden. De belangrijkste grondstof, beukenhout, groeit vlak voor de deur in het Rijndal. In deze nauwelijks geïndustrialiseerde regio vindt Albert Stoll I voldoende arbeidskrachten. In de omliggende dorpen vindt hij moeiteloos en voor een relatief lage vergoeding thuiswerksters voor de productie van rotan zittingen. Waldshut is sinds 1856 aangesloten op het spoorwegnet in aanbouw. Dat is een voorwaarde voor de verkoop van de producten, zolang er nog geen snel, efficiënt en voordelig vervoer over de weg is.

Als de oprichter van het bedrijf in 1897 op 61-jarige leeftijd overlijdt, laat hij zijn vrouw, drie dochters en zijn 15-jarige zoon Albert Stoll II achter. Zijn weduwe, Bertha, geeft als succesvolle zakenvrouw leiding aan het bedrijf, wat haar in de volksmond de naam 'de stoelenmaakster' oplevert.

Het laatste mannelijke lid van de familie, Christof Stoll, droeg het bedrijf aan de Stoll VITA Stiftung over, een stichting zonder winstoogmerk ten behoeve van een gezonde voeding en milieubescherming. In 1995 werd Sedus uiteindelijk omgezet in een vennootschap op aandelen (AG). In de hierop volgende jaren richtte Sedus diverse bedrijven op en nam verschillende bedrijven over. Op deze manier ontwikkelde het bedrijf zich tot een complete aanbieder: In 1999 verkreeg Sedus een meerderheidsbelang in de kantoormeubelfabrikant Klöber GmbH (die vooral kantoorzitmeubelen produceert), die in Überlingen gevestigd is. In 2002 werd de firma Gesika Büromöbelwerk GmbH (zwaartepunt projectmeubilair) in Geseke opgekocht. De naam van dit bedrijf werd binnen het kader van een merksamenvoeging in 2008 gewijzigd in Sedus Systems GmbH.

Anno nu...

... werkt Sedus aan de ontwikkeling van oplossingen voor de werkomgevingen van morgen. Dat doen ze samen met partners in meer dan 74 landen over de hele wereld. Met hun diensten, producten en betrokkenheid helpen zij mensen en bedrijven op een succesvolle en duurzame wijze vormgeven aan de toekomst.

 

© 2015 - 2021 Gezondkantoor.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel